Època de vacances i ara que la pandèmia permet una relativa relaxació, ens ve de gust sortir i agafar el cotxe.
L’augment de la utilització del vehicle privat per la situació que estem vivint, en els nostres desplaçaments quotidians i inclús en viatges que fins ara realitzaven també en altres mitjans de transport, fa que aquests, siguin més llargs i que les aturades per descansar durant el viatge, es redueixin.
Amb tot això, hem de tenir cura quan fem un viatge si el que volem és un desplaçament segur.
Què passa si no realitzem les parades de descans recomanades?
La fatiga és la causa principal de sinistralitat mortal a les carreteres, tant pel que fa a quan estem ja en la carretera com si no hem descansat bé prèviament. També influeixen negativament els embussos, la climatologia, la deshidratació o els quilòmetres recorreguts.
Quan sentim picor d’ulls, visió borrosa, parpelleig constant o necessitat de moure’s en el seient, és important realitzar una parada de descans, ja que hem de recordar que la fatiga afecta directament a la nostra capacitat de conduir.
Què passa si conduïm cansats?
Per culpa de la fatiga, calculem la distància i la velocitat de manera errònia i el nostre temps de reacció augmenta significativament. De fet, a partir de les dues hores de conducció, la nostra capacitat de reacció davant un imprevist és el dues vegades més lent.
L’augment del transport privat, la reducció de l’ús del cotxe compartit produeix un increment de la circulació a les carreteres que segur serà més important quan la situació sanitària es normalitzi.
Si vols viatjar segur, redueix les hores de conducció i descansa sovint durant el trajecte.
Goncal Formació
Cornellà Llob., 20 de juliol de 2021